Begraven of cremeren


Meestal is bekend of uw overleden dierbare begraven of gecremeerd wilde worden. Bij een begrafenis wordt vaak gekozen om te begraven op de plaatselijke kerkelijke of gemeentelijke begraafplaats. Het is ook mogelijk dat er een familiegraf aanwezig is in een plaats verder weg. Bent u of uw overleden dierbare rechthebbende van zo’n graf of geeft een rechthebbende toestemming om in het familiegraf te mogen begraven dan kunnen wij dit ook voor u verzorgen. De afstand is voor ons geen belemmering, na overleg zullen wij de uitvaart op betreffende locatie begeleiden.

Natuurbegraafplaatsen zijn de laatste jaren in opkomst. Bepaalde stukken bos of hei krijgen de bestemming begraven, waardoor het mogelijk wordt uw laatste rustplaats te kiezen in de natuur. Monumenten zijn hier meestal niet toegestaan, wel eenvoudige markering van bijv. een schijf hout. Uiteraard kunnen wij u informeren over betreffende begraafplaatsen.

Als er gekozen wordt voor een crematie ben u vrij om te bepalen welk crematorium uw voorkeur heeft. Wij zijn bekend met de verschillende crematoria in de buurt zodat wij u hier uitgebreid over kunnen informeren. Het is mogelijk om bij een crematorium een plechtigheid te laten plaatsvinden evenals een condoleance in de koffiekamer. Het is echter ook mogelijk om de plechtigheid op een andere door u gekozen locatie te laten plaatsvinden en alleen voor de crematie gebruik van het crematorium te maken. Over de mogelijkheden en tarieven van verschillende begraafplaatsen en crematoria kunnen wij u door onze jarenlange ervaring uitgebreid voorlichten.


Baelde uitvaarten, professioneel en betrokken

parallax background

Betrouwbaar, respectvol, integer, behulpzaam, passie, punctueel, empathisch, kwaliteit, flexibel.