Kosten


Een veel gestelde vraag is: ‘Wat kost nu een uitvaart’. Op deze vraag is niet direct antwoord te geven. De prijs is van verschillende factoren afhankelijk. Begraven in een algemeen graf is ongeveer even duur als cremeren. Wordt er een familiegraf aangekocht dan moet er voor een aantal jaren rechten betaald worden, de begrafenis wordt hierdoor een stuk duurder. Verder is de prijs afhankelijk van het wel of niet versturen van rouwkaarten, het wel of niet plaatsen van een rouwadvertentie in een dag- of weekblad, het soort kist en wel of geen gebruik van volgauto’s. Tevens is een condoleance met koffie en thee en een samenzijn na de uitvaart met catering kostenverhogend. Om een inschatting voor de kosten van een uitvaart te maken hebben wij een formulier ontwikkeld waarin u globaal uw wensen kunt aangeven. Aan de hand hiervan kunnen wij u een prijsindicatie geven. Uiteraard mag u ons ook uitnodigen voor een persoonlijk gesprek waarin u uw wensen kenbaar kunt maken.

Het kan zijn dat u deels of geheel verzekerd bent voor de kosten van een uitvaart. Het is te allen tijde mogelijk dat wij de uitvaart van uw dierbare begeleiden, ongeacht waar hij of zij verzekerd is. Tevens kunnen wij het laten uitkeren van de overlijdenspolissen voor u verzorgen naar een door u opgegeven rekeningnummer. Als u wilt dat de polissen rechtstreeks naar ons worden uitgekeerd kunnen wij dit ook voor u regelen middels een akte van cessie.

Er zijn enkele verzekeraars die polissen in natura aanbieden zonder omschrijving van een bedrag. Als er een naturaverzekering is met hierin een omschreven dienstenpakket, dan is verzekeraar verplicht deze diensten te leveren. Diensten die niet in het pakket omschreven zijn zullen zij apart in rekening brengen. De verzekeraars van naturapakketten hebben prijsafspraken met uitvaartondernemingen waar zij de opdrachten onderbrengen. U kunt dus geen uitvaartonderneming van uw keuze kiezen. Doet u dit toch dan zal het naturapakket omgezet worden in een geldbedrag wat door u vrij besteedbaar is. Verzekeraars waarderen dit pakket echter wel met ca. 30% af wat het vaak onaantrekkelijk maakt om de uitvaart uit te laten voeren anders dan een door de verzekeraar toegewezen uitvaartonderneming. Als er een naturapolis aanwezig is dan willen wij u natuurlijk ook graag van dienst zijn, echter het is goed om bovenstaande te realiseren. Uiteraard is het mogelijk dat wij dit in een gesprek verder toelichten.


Baelde uitvaarten, professioneel en betrokken

parallax background

Betrouwbaar, respectvol, integer, behulpzaam, passie, punctueel, empathisch, kwaliteit, flexibel.